Navigation: Home
Info montaj si intretinere

INSTRUCTIUNI MONTAJ SI INTRETINERE GRESIE SI FAIANTA.

 

MONTARE TRADIŢIONALA cu mortar de ciment
Grosime maximă de mortar de 5-6 cm.
Adăugaţi liant în proporţie deciment pentru uz general pentru a obtine gradul optim de aderare asupra suprafetelor.
raportul apa / ciment 0,5 max.
Stergerea prafului de ciment cu grosime de max 2 mm. echivalentul a aproximativ 2,8-3,5 Kg./m2.
podeua nu se chituieste până la cel puţin 24 ore de la data montajului de gresie si faianta ,este chiar recomandat să aştepte două sau trei zile. În această perioadă podeaua trebuie să fie protejata împotriva evaporarii excesive cu folie de plastic, sau în cazul în care acest lucru nu este posibil este nevoie de umezire continuă.

 

MONTARE cu adezivi
Şapa de ciment trebuie să fie bine pregătita în avans şi uscata corespunzător : în condiţii normale de cel puţin o săptămână pentru fiecare cm. de grosime.
• Urmaţi instrucţiunile producătorului pentru utilizarea de adeziv în fiecare detaliu.
• Pentru montajul de gresie si faianta de exterior , utilizaţi metoda de aplicare dubla (de raspandire adeziv atat pe podea cat şi pe partea din spate a placiilor de gresie sau faianta) prin utilizarea unui instrument de raspandire a adezivului. Această metodă este acceptabilă pentru structuri cu deformare sub sarcină mai puţin de 1 / 400 de ; pentru defecţiuni mai mari a se consulta organizaţia noastră de servicii.
Este recomandat ca grosimea stratului de adeziv sa fie proporţionala cu dimensiunea placiilor; valorile orientative sunt min. 2-3 mm.

• În cazul în care un mortar colorat urmează să fie utilizat, să se efectueze un testde pata pe o piesa care nu a fost montata. În cazul în care este patata placa , există trei posibilităţi:
1. Renuntrea la ideea de chit de rost colorat, şi de a folosi un chit obişnuit;
2. Tratarea suprafeţelor gresie si faianta cu un produs adecvat;
3. Folosind un aplicator adecvat.
• Pentru suprafete de dimensiuni mari continue (40 mp pentru placari de interior,. 20 mp. Pentru exterior), pardoseala trebuie să includă rosturi de dilataţie, care trebuie să fie construite l cum se specifică de către arhitect sau urmând instrucţiunile reprezentatului fabricii de la care ati cumparat gresia si faianta. Dacă aceste instrucţiuni nu sunt disponibile, contactaţi organizaţia de service a fabricii de la care ati facut achizitia. Rosturile de dilatare trebuie să se regaseasca in nu mai mult de 4-5 metri de suprafata continua pentru lucrari în aer liber şi 6-8 metri pentru pardoseli de interior. Rosturile de dilatare trebuie să treacă prin intreaga grosime a placilor.

 

INSTRUCTIUNI MENTENANTA.

Dupa curatare, la finalizarea montajului, cu produse neabrazive, care trebuie să fie realizata în mod corespunzător pentru a elimina toate urmele de mortaretc, podeaua este gata de utilizare. Foarte putina munca de întreţinere de rutină este necesara ,dar pentru a se asigura modelul de gresie si faianta ales îşi menţine aspectul său podele-a lungul timpului este necesar un minim de atentie cand este curatata. Pentru curăţarea de rutină a podelelor placate , detergentii pentru gresie si faianta gasiti in magazinele de specialitate nu ar trebui sa afecteze produsele aplicate.
Produseul Design Reflex estet tratat cu metale. Nu folositi produse pe bază de acid (acid clorhidric, fosforic
acid, P100, N124 / E, etc) pentru curăţare. Vă recomandăm să utilizaţi un aspirator pe podea standard.

 

 

Placaje Piscine

gresie si faianta pentru piscine

Noutati
Fabrici Colaboratoare